LUX 1 eteenpäin avautuva
LUX 2 eteen ja vasemmalle avautuva
LUX 2 eteen ja oikealle avautuva
LUX 3 kolmeen suuntaan avautuva
FirePower FP 14S
FirePower FP 12K
FirePower FP 14SP
SK 102
SK 103
SK 104
SK 105
SK 202
SK 203
SK 204
SK 205
SK 1001
SK 1002
SK 2001
SK 2002
Mittatilaustakkasydän
Säleikkö 230x205mm
Säleikkö 140x215mm
Säleikkö 205x120mm
Säleikkö 205x120mm
Liitosputki 165mm
Liitosputki 245mm
Liitosputki 165mm
Liitosputki 45 asetta lyhyt
Liitosputki 530mm

Onko talossasi avotakka? Siinä tapauksessa lämmität sillä vain harakoita ja vaarannat naapuruston vaarallisille pienhiukkaspäästöille!

Selaa avotakkoihin sopivia takkasydämiä täältä, tai lue alta lisää aiheesta.

 

Tyypillinen avotakka ennen takkasydämen asennusta.

Tiesitkö että teoriassa yhden puukilon polttamiseen tarvitaan alle 5 m3 ilmaa? Avotakassa saman pienen puumäärän polttamiseen kuluu jopa 40-110m3 ilmaa , riippuen takan aukon koosta, mitä suurempi aukko, sitä enemmän ilmaa kuluu !!

Esimerkiksi tyypillisessä avotakassa jonka suuaukko avautuu kahteen suuntaan, aukon korkeus on 55 cm ja molempien pesän aukon sivujen leveys on noin 60 cm huoneesta poistuu kymmenen kilon poltetun puumäärän aikana yhdessä tunnissa 1100 kuutiota ilmaa!!! Tämä tarkoittaa, että hormin kautta poistuu täysin turhaan järkyttävä määrä lämmintä ilmaa jonka talon päälämmitysjärjästelmä on lämmittänyt. Toisin sanoen mitä enemmän poltat avotakkaasi, sitä enemmän päälämmitysjärjestelmä lämmittää ilmaa, vain poistuakseen hormin kautta harakoille. Usein vielä tämä avotakan käyttämä suuri ilmamäärä korvataan kylmällä ulkoilmalla ilmanottoaukoista ja talon vuotokohdista. Tämä aiheuttaa pahimmassa tapauksessa jopa kosteusongelmia talon rakenteisiin.

Avotakka on lämmityslaitteena täysin hyödytön . Lisäksi avotakassa poltettu puu palaa epätäydellisesti ja tuottaa suuret määrät pienhiukkasia ympäristöön jotka ovat ihmisille hengenvaarallisia.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n pitkän ajan seurantatutkimuksen mukaan Suomessa kuolee 400 ihmistä ennenaikaisesti puun pienpoltosta aiheutuviin sairauksiin!
Ongelmallisia ovat juuri nämä vanhat varaamattomat avotakat jotka tuottavat vaarallisen paljon pienhiukkasia. Energia ja ympäristöpolitiikkaan erikoistunut professori Veli-Pekka Tynkkynen sanoi 11.1.2014
Iltasanomien julkaisemassa aihetta koskevassa artikkelissa ”tällaiset varaamattomat tulisijat pitäisi kieltää kokonaan tiheästi asutuilla alueilla, varsinkin lastentarhojen, koulujen, vanhainkotien ja sairaaloiden läheisyydessä.”

 

Sama takka FP 14S takkasydämen asennuksen jälkeen

NYT on jo EU:ssakin herätty ja kiinnitetty tähän asiaan huomiota ja nämä saastuttavat tulisijat tullaan laittamaan päästöjen osalta kuriin myös Suomessa vuoteen 2020 mennessä.

Norjassa ja Ruotsissa valtio tukee talonomistajia rahallisesti jos he vaihtavat vanhan saastuttavan tulisijansa puhtaasti palavaan tulisijaan! Muutos parempaan on alkanut… hienoa!

Jo tehtyä avotakkaa ei kuitenkaan ole tarpeen purkaa, vaan voit pienellä vaivalla muuttaa avotakkasi tehokkaaksi kodin lämmityslaitteeksi ja ympäristö ystävälliseksi asentamalla siihen puhtaasti palavan valurautaisen takkasydämen.
Takkamestareiden avotakkaan asennettavat takkasydämet, tai takkakasetit, kestävät oikein käytettyinä vuosikymmeniä, ja saat niillä sekä tunnelmaa, lämpöä että asumismukavuutta itsellesi ja ympäristöllesi.
Valurautaiset takkasydämet ovat käytössä hiljaisia verrattuna hitsattuihin peltisydämiin jotka napsuvat äänekkäästi lämmetessään ja jäähtyessään.
Takkamestareiden takkasydämet ovat todellisia voimapesiä joista saa suuren määrän lämmitystehoa, esimerkiksi FirePower 14 tuottaa jopa 14kW/h, mutta hyvän palotekniikkansa ansiosta ne soveltuvat myös pieneen lämmöntuottoon hiljaisella poltolla.
Valurautaiset takkasydämemme sopivat erinomaisesti myös kylmälle kesämökille jossa tarvitaan paljon lämpöä nopeasti ja joissa usein on kylmänä kosteaa. Takkasydän on heti käyttökunnossa eikä tarvitse tiilitakan tavoin pitkää, jopa päiviä kestävää varovaista lämmitystä. Lämmintä ilmaa kierrätetään tiilimuurauksen ja yksikuorisen sydämen välissä jolloin tiilimassa varautuu samalla lämpimäksi ja lämmittää vielä pitkään tulen sammumisenkin jälkeen. Koska lämmin ilma laitetaan kiertämään, takkasydän jakaa myös lämpöä tasaisemmin kuin varaava takka. Huoneilma kuivuu myös nopeasti koska se kierrätetään kuuman valuraudan ympärillä.

Valurautainen kiertoilmatakkasydän on myös sekä ympäristöystävällinen että taloudellinen valinta. Avotakkaa paremman palotekniikan ansiosta palamiseen tarvittava ilmamäärä on parhaimmillaan vain noin 3 m3/ poltettu puukilo !! Puu palaa täydellisemmin joka vähentää pienhiukkaspäästöjä ratkaisevasti. Puuta kuluu myös huomattavasti vähemmän kuin avotakassa ja takkasydän maksaa itsensä takaisin muutamassa lämmityskaudessa säästyneissä lämmityskustannuksissa.

Tee sinäkin itsellesi ja naapurillesi ekoteko,samalla säästät sekä energiaa että selvää rahaa!

Mittaa nyt avotakkasi pesän mitat : korkeus, leveys, syvyys, ota valokuva takasta ja tule käymään Takkamestareiden myyntinäyttelyssä niin katsomme sinulle yhdessä sopivan vaihtoehdon jolla teet
avotakastasi ekologisen ja erinomaisen lämmityslaitteen joka myös nostaa asuntosi arvoa enemmän kuin mitä se maksaa!

Tähän avotakkaan asennettiin yksilöllisten mittojen mukaan tehty takkasydän

 


Katso täältä Keddy superkasetin asennusohje

Toteutettu NiccaNet sivustonhallintajärjestelmällä