Tarkista tämän hetken tulisijatarjoukset.
Onko puu lämmitysmuotona hiilineutraalia

Onko puu luontoystävällinen lämmitysvaihtoehto?

Puu on kestävää ja se kasvaa metsässä kirjaimellisesti kotimme vieressä. Mikä tekee siitä luontoystävällisen vaihtoehdon?

Puu on CO2 -neutraali eikä aiheuta ilmaston lämpenemistä. Joka vuosi tuottamaamme puuta mätänee käyttämättömänä, joten miksi emme käyttäisi sitä lämmitykseen?

Onko puu oikeasti CO2 neutraalia?

Puu on energiaa, joka kasvaa aina uudelleen. Se on kestävää, ilmastoneutraalia ja monesti paikallista. Puu ei säteile, saastuta ympäristöä eikä ole koskaan saastuttanut litraakaan vettä.

Käytetty puu kasvaa uudelleen ja sitoo saman määrän hiilidioksidia kuin mitä sitä vapautuu palaessa. Tämä luonnollinen kiertokulku voi hyödyttää myös metsää, jos puita kaadetaan metsän hoidollisesti sekä luonnon monimuotoisuutta kunnioittaen.

miten puulämmitys toimii luonnon kanssa yhteistyössä

Puu myös auttaa meitä saavuttamaan kohtuullisemman hiilijalanjäljen verrattuna rajallisiin fossiilisiin polttoaineisiin kuten öljyyn ja kaasuun. Monesti myös fossiilisilla polttoaineilla tuotettuun sähköön verrattuna hiilijalanjälki on kohtuullisempi puulla lämmittäessä.

Käytettävän puun hyvä laatu on tärkeää, sillä se tarjoaa paremman suorituskyvyn pienemmällä kulutuksella, joka tekee siitä ympäristöystävällisempää. Tämä vaatii matalan, alle 20% kosteusprosentin. Arviolta noin 2-3 vuotta säilötty puu tuottaa parhaimman hyötysuhteen (kts taulukko alta). Tällöin myös kosteusprosentti on laskenut noin 15%.

puun kosteusprosentti ja hyötysuhde poltettuna

1 kuutiometri kuivaa 2 vuotta vanhaa pyökkiä vastaa noin 200 litraa lämmitysöljyä. Lue lisää aiheesta täältä (esite englanniksi).

Suosi lähipuuta lämmitykseen

Suosi lähipuuta

Puu, toisin kuin öljy, kasvaa meidän naapurustossamme. Kuljetuskulut ovat pienet ja toimitusketju kotimainen. Suosittelemme siis käyttämään lähiseudun puita, sillä mitä kauempaa puut kuljetetaan, sitä enemmän polttoainetta kuluu, joka taas kuormittaa enemmän ympäristöä. Samalla luot työpaikkoja lähialueelle. Asia on sama kuin söisit lähiruokaa.

Sen lisäksi, että puilla lämmittäminen vähentää muita talon lämmityskustannuksia, se myös luo kotoisan tunnelman tilaan kuin tilaan. Puilla lämmittäminen on vanha keksintö, mutta edelleen toimiva ja uusiutuva energianlähde.

Meiltä löydät suuren tulisijavalikoiman. Autamme valitsemaan juuri sinun tilaan ja tarpeisiin sopivan takan. Tutustu tästä lisää.

Lue myös: Miten valita oikea tulisija?

Scroll to Top
Vieritä ylös